ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
1 φιλέτο λαβράκι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 τριμμένες πατάτες
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Μαϊντανός

Οδηγίες
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο θερμαινόμενο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αρχίζουμε να ψήνουμε.
Κόβουμε το σκόρδο σε δαχτυλίδια, προσθέτουμε στα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Βάλτε τις τριμμένες πατάτες στο τηγάνι, γυρίστε μερικές στροφές και προσθέστε το νερό.
Προσθέστε χυμό λεμονιού, φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Μπορείτε να προσθέσετε νερό σύμφωνα με την κατάσταση μαγειρέματος των πατατών.
Μεταφέρετε τις έτοιμες πατάτες με σάλτσα λεμονιού στο σκεύος του φούρνου ή στην κατσαρόλα.
Αφού τοποθετήσετε το φιλέτο, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C για περίπου 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις