ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ

ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ
ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ:
1 φαρινα 500 γρ
250γρ Βιτάμ
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι total κανονικό ή 2%
1/2 ποτήρι νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
8-10 κεράσια κομμένα στα 4 (αν θέλετε περισσότερα κεράσια μπορείτε να βάλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά.Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο. Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό και τέλος τη φαρίνα. Χτυπάμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε πάρα πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα. Στο συγκεκριμένο κέικ δε την αλευρώνω για να μη φαίνονται άσπρα σημάδια όταν βγει από τη φόρμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα. Όταν βγει από το φούρνο δε το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα. Το αφήνουμε περίπου 15'-20' και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα! Την επόμενη μέρα είναι καλύτερο να το φάτε.


Πηγή Οι Γεύσεις Της Νατάσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις