Kεφτεδάκια με ζουμί (Sulu köfte)
Είναι ένα νοστιμότατο φαγητό της Ανατολίας που μαγειρεύεται και στα σπίτια και στα εστιατόρια.
Υλικά
300 γραμμάρια κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μισή κούπα ψιλό πλιγούρι
Ένα κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι κύμινο
¼ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 ντομάτες
2 πατάτες
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λιωμένο σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα έτσι για 15 λεπτά και έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες σε μπαλίτσες. Απλώνουμε αλεύρι σε ένα μεγάλο ταψί όπου βάζουμε τα κεφτεδάκια και κουνάμε προσεκτικά για να πάει το αλεύρι παντού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε ζεστό νερό και ψήνουμε για 10 λεπτά για να μαλακώσουν οι πατάτες. Ρίχνουμε μέσα προσεκτικά και τα αλευρωμένα κεφτεδάκια, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο ξερό δυόσμο ή ρίγανη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου