Φτερούγες κοτόπουλου ψητές, μαριναρισμένες με υπέροχη σάλτσα
Φτερούγες κοτόπουλου ψητές με υπέροχη σάλτσα |
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι σταφυλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 φύλλο δάφνης
4 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
Black κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Πάρτε πάστα ντομάτας, πιπέρι, γιαούρτι, γάλα, ελαιόλαδο, θρυμματισμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, μέλι και ξύδι σταφυλιού σε ένα μπολ ανάμιξης. Ανακατέψτε με ελαφρά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή σάλτσα.
Βάλτε τα φτερά κοτόπουλου σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το μείγμα σάλτσας. Αφού προσθέσετε φύλλα δάφνης και φρέσκο θυμάρι, ξεκινήστε την ανάμιξη ζυμώνοντας.
Αφού βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα διαπερνά το κοτόπουλο, καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες. Όσο περισσότερο κρατάτε το χρόνο μαρινάρισμα, τόσο πιο νόστιμο θα είναι το κοτόπουλο σας.
Ρυθμίστε το φούρνο σας στους 180 ° C. Ενώ ζεσταίνεται ο φούρνος σας, τοποθετήστε τα φτερά κοτόπουλου σε ένα δίσκο με χαρτί λαδιού και τοποθετήστε τα στο φούρνο.
Μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ζεστά.
Βάλτε τα φτερά κοτόπουλου σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το μείγμα σάλτσας. Αφού προσθέσετε φύλλα δάφνης και φρέσκο θυμάρι, ξεκινήστε την ανάμιξη ζυμώνοντας.
Αφού βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα διαπερνά το κοτόπουλο, καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες. Όσο περισσότερο κρατάτε το χρόνο μαρινάρισμα, τόσο πιο νόστιμο θα είναι το κοτόπουλο σας.
Ρυθμίστε το φούρνο σας στους 180 ° C. Ενώ ζεσταίνεται ο φούρνος σας, τοποθετήστε τα φτερά κοτόπουλου σε ένα δίσκο με χαρτί λαδιού και τοποθετήστε τα στο φούρνο.
Μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ζεστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου