Ψωμί σικάλεως

Ψωμί σικάλεως
Ψωμί σικάλεως
Υλικά
750 γρ.αλεύρι σικάλεως μαλακό
1200 γρ.χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το μαλακό αλεύρι μαζί με το σκληρό και ρίχνουμε το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το προζύμι και το λάδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν το ζυμάρι θα πάψει να κολλάει στα χέρια μας. Τότε σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου για μία ώρα. Μετά χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μπάλες, τις βάζουμε στο λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε για μία ώρα και 10 λεπτά στους 180ο αέρα.Το μυστικό για να διατηρείτε το ψωμί μαλακό και την επόμενη μέρα είναι μόλις το βγάλετε από τον φούρνο να το τυλίξετε με πετσέτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις