Φακόψωμο
Φακόψωμο |
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1/2 μάτσο άνηθο
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα σουσαμιού και μαύρου σπόρου
Οδηγίες
Μουλιάζουμε τις φακές από το βράδυ
Πλένουμε τη μαλακή φακή μέχρι να εξαφανιστεί ο αφρός.
Βάζουμε τις φακές στο μούλτι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και τα αυγά και τα αλέθουμε καλά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι και τη μπεικιν παουντερ και το ρίχνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαύρο σπόρο και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι και τη μπεικιν παουντερ και το ρίχνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαύρο σπόρο και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου