Αρακάς με πατάτες χυλωμένος

Αρακάς με πατάτες χυλωμένος
Αρακάς με πατάτες χυλωμένος

Ταπεινός αρακάς για σήμερα μεσημέρι,γρήγορος και απολαυστικός και πάνω απ όλα χυλωμένος.

Από τον Γιάννη Αραμπατζή

Υλικά
500γρ αρακά
2 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες ή ένα μεγάλο
1 πατάτα μέτρια προς μεγάλη κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισή πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια(προαιρετικά)
125 γρ συμπυκνωμένο πολτό τομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι
3 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση
Βάζω το λάδι να κάψει καλά στην κατσαρόλα και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο.Ανακατεύω και το τσιγαρίζω προσέχοντας να μη το κάψω.
Προσθέτω τα καρότα,τις πατάτες την πιπεριά,αλάτι και πιπέρι ,ανακατεύω καλά
και τα αφήνω να τσιγαριστούν για πέντε λεπτά ανακατεύοντας συχνά πυκνά.
Προσθέτω τον αρακά και κάνω το ίδιο για ένα πεντάλεπτο ακόμα.
Στο τέλος βάζω τον πολτό τομάτας,τα δαφνόφυλλα και νερό ίσα που να σκεπάσει τα υλικά μας και ανακατεύω καλά.
Αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 15-20 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα και ανακατεύοντας αρκετές φορές ώστε να μη μας κολλήσει το φαγητό.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις