Τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες με κουρκούτι
Τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες με κουρκούτι |
1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες μακρόστενες ή φέτες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού (με το οποίο μετρήσαμε και το αλεύρι) χλιαρό νερό
ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder
μια πρέζα αλάτι
καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε σχετικά λεπτές φέτες, περίπου μισό εκατοστό πάχος.
Ανακατεύουμε με σύρμα ή με δυο πιρούνια το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει το μείγμα ένας παχύρρευστος χυλός, χωρίς μπαλάκια αλευριού. Αφήνουμε τον χυλό για μισή ώρα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι (χωρίς όμως να καπνίσει) και αφού βουτήξουμε τις στεγνές μελιτζάνες στον χυλό, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρνώντας τα μία και δύο φορές απαλά με μια τρυπητή κουτάλα ή δυο πιρούνια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου