Θυμαρίσιο ψωμί με λιαστή ντομάτα
Θυμαρίσιο ψωμί με λιαστή ντομάτα |
2 φλιτζάνια ζεστό νερό (όχι καυτό)
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες χωρίς υγρά
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Πρώτα, προσθέστε ελαιόλαδο, νερό, αλάτι και ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το θυμάρι προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα στο μπολ.
Προσθέστε αργά 4 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώστε.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς.
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες χωρίς υγρά
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Πρώτα, προσθέστε ελαιόλαδο, νερό, αλάτι και ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το θυμάρι προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα στο μπολ.
Προσθέστε αργά 4 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώστε.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς.
Την βάζετε σε αεροστεγή δοχείο για 30-40 λεπτά έως και 1 ώρα.
Βάλτε τη στο καλούπι κέικ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αφήστε τη ζύμη στο καλούπι για άλλα 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 30-35 λεπτά.
Μετά το μαγείρεμα, περιμένετε να κρυώσει το ψωμί σας και φέτες και σερβίρετε.
Βάλτε τη στο καλούπι κέικ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αφήστε τη ζύμη στο καλούπι για άλλα 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 30-35 λεπτά.
Μετά το μαγείρεμα, περιμένετε να κρυώσει το ψωμί σας και φέτες και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου