Θυμαρίσιο ψωμί με λιαστή ντομάτα

Θυμαρίσιο ψωμί με λιαστή ντομάτα
Θυμαρίσιο ψωμί με λιαστή ντομάτα
Υλικά
2 φλιτζάνια ζεστό νερό (όχι καυτό)
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες χωρίς υγρά
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες
Πρώτα, προσθέστε  ελαιόλαδο, νερό, αλάτι και ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το θυμάρι προσθέτουμε  το ζεστό νερό και ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα στο μπολ.
Προσθέστε αργά 4 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώστε.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς. 
Την βάζετε σε αεροστεγή δοχείο για 30-40 λεπτά έως και 1 ώρα.
Βάλτε τη στο καλούπι κέικ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αφήστε τη ζύμη στο καλούπι για άλλα 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 30-35 λεπτά.
Μετά το μαγείρεμα, περιμένετε να κρυώσει το ψωμί σας και φέτες και σερβίρετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις