Πίτσα σπιτική μοναδική

Πίτσα σπιτική μοναδική
Πίτσα σπιτική μοναδική

Από τον Γιάννη Αραμπατζή

Υλικά για μια πίτσα
500 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
1φακελλακι μαγια ξερη
1 κουτ γλυκου αλατι
1 κου γλυκου ζαχαρη(προαιρετικα)
2-3κουτ σουπας ελαιόλαδο


Εκτελεση
Διαλύουμε σε ενα φλυτζανι νερο χλιαρο τη μαγια και τη ριχνουμε σιγα σιγα στο μπολ με το αλευρι για να μεινει η ζυμη αφρατη.Προσθετουμε το αλατι τη ζαχαρη και το ελαιολαδο.Ανακατευουμε και προσθετουμε χλιαρο νερο και ζυμωνουμε καλα .
Βαζουμε το μπολ με τη ζυμη στο φουρνο στους 50 βαθμους αντιστασεις για 40 λεπτα περιπου για να φουσκωσει η ζυμη και να γινει διπλασια.
Μολις ειναι ετοιμη,αλειφουμε λιγο ελαιολαδο με το χερι μας και απλωνουμε τη ζυμη καλα κάνοντας και τις γωνιες.
Απλωνουμε τη σαλτσα και τα υλικα της αρεσκειας μας.
Εγω εβαλα γαλοπουλα,τυρι τριμμενο απο πανω,πιπεριες και μανιταρια.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους αέρα για 45 λεπτα περιπου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις