Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα


Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1/4 κίτρινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά 
1 φέτα ανανά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
3 φλιτζάνια λάδι τηγανίσματος

Για τη σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σόγια
1/2 φλιτζάνι χυμό ανανά
1/2 φλιτζάνι  ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου αραιωμένο

Οδηγίες
Βάζουμε αλεύρι, άμυλο, νερό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, συνθλίψτε τα έτσι ώστε να μην παραμείνουν σβόλοι.
Προσθέστε τα πόδια χωρίς κόκαλα κοτόπουλου που έχετε κόψει σε κύβους στο μείγμα που έχετε προετοιμάσει και ρίχνετε ότι περισσεύει στο καυτό λάδι
Για τη σάλτσα
Βράζουμε πουρέ ντομάτας, χυμό ανανά, σάλτσα σόγιας, ξύδι,  ζάχαρη και νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέστε σιγά σιγά το αραιωμένο άμυλο στο βραστό μείγμα σε 2-3 φορές και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, την κίτρινη πιπεριά, την πράσινη πιπέρι, την κόκκινη πιπεριά και τον ανανά με λάδι για 4-5 λεπτά.

Προσθέστε τη σάλτσα στο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε ελαφρά.

Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε  όλα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις