ΚΑΛΤΣΟΝΕ

ΚΑΛΤΣΟΝΕ
ΚΑΛΤΣΟΝΕ KALTSONE


Υλικά
Για τη ζύμη
» 2 κ.τ.γ. ξερή μαγιά
» ½ κ.τ.γ. ζάχαρη
» 3/4 κούπας ζεστό νερό
» 1 κ.τ.γ. αλάτι
» 2κ.τ.σ. ελαιόλαδο
» 2 κούπες αλεύρι
» 1 κούπα τυρί κίτρινο μαλακό σε φέτες
» 1 κ.τ.σ. γάλα

Για τη γέμιση
» 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
» 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
» 1 πιπεριά ψιλοκομμένη ελαφρά βρασμένη
» ½ κούπα ελιές σε κομματάκια
» 1 κ.τ.σ. δυόσμο φρέσκο ή βασιλικό
» 3-4 φέτες μπέικον σε κομμάτια ελαφρά τηγανισμένα
» 3-4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κομμάτια ελαφρά τηγανισμένα


Οδηγίες
- Ανακατεύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το λάδι, ζυμώνοντας πολύ καλά για 5 λεπτά.
- Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει και ξαναζυμώνετε για λίγο.
- Χωρίζετε στα 2 τη ζύμη και ανοίγετε σε φύλλα.
- Εν το μεταξύ σωτάρετε το σκόρδο με το λάδι, τις ντομάτες και την πιπεριά και τα βράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Προσθέτετε το δυόσμο, τις ελιές και το μπέικον με το ζαμπόν και ανακατεύετε.
- Απλώνετε τη μισή γέμιση σε κάθε φύλλο, αφήνοντας λίγο κενό γύρω- γύρω, προσθέτοντας το μισό τυρί από πάνω και διπλώνετε το φύλλο.
- Πιέζετε να κολλήσουν οι άκρες και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, αλείφοντας με γάλα.
- Χαράσετε σε δύο σημεία στο καθένα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις