Γλυκό Ψυγείου με Ινδική καρύδα και καρύδια. Υπέροχο!!!

Γλυκό Ψυγείου με Ινδική καρύδα και καρύδια. Υπέροχο!!!
Γλυκό Ψυγείου με Ινδική καρύδα και καρύδια. Υπέροχο!!!
Υλικά

Για τη βάση κέικ
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι καρύδα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι λεπτό
1 φλιτζάνι καρύδια (αλεσμένα)
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλακτος
1 φλιτζάνι άνθος αραβοσίτου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 συσκευασία βανιλίνης
1 πακέτο σαντιγί
Για το σιρόπι:
1,5 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού
Για Πάνω:
1 φλιτζάνικαρύδα

Οδηγίες
Για το σιρόπι του γλυκού. Ρίχνουμε νερό και ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ ανάμειξης.
 Βράστε το μείγμα  το οποίο ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο σιρόπι, ανακατέψτε  και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Τοποθετήστε το  σε ξεχωριστό μέρος για να κρυώσει.


Για να προετοιμάσετε τη βάση κέικ Σπάστε τα αυγά που έχουν διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα βαθύ μπολ ανάμειξης.  προσθέστε τη  ζάχαρη, χτυπήστε  με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 Προσθέστε λάδι, τριμμένη καρύδα, ψίχουλα, ψιλοκομμένα καρύδια και μπέικιν πάουντερ και συνεχίστε την ανάμιξη.
Λαδώνετε το ταψί που θα μαγειρέψετε με λάδι. Απλώστε το μείγμα κέικ που ετοιμάσατε ομοιόμορφα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για 30 λεπτά.

Ρίξτε το κρύο σιρόπι που προετοιμάσατε πριν και απλώστε ομοιόμορφα

Για την κρέμα; Βάζουμε γάλα, άνθος αραβοσίτου  και  ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε την  βανίλια πριν την αφαιρέσετε από τη φωτιά και ανακατέψτε. Αφαιρέστε την από τη φωτιά.

Αφού αφαιρέσετε από τη φωτιά,απλώστε το μείγμα κρέμας πάνω στο επιδόρπιο που περιέχει το σιρόπι.

Πασπαλίζουμε την καρύδα σε όλη την επιφάνεια.

Αφού κρυώσετε στο ψυγείο, διακοσμήστε και καταναλώστε το με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις