ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Συνταγή της Πετρινα Μπαρδανη

Υλικά

500 γρ πράσα καθαρό βάρος
4 κσ λάδι
2 κ μισή κούπες καλαμποκάλευρο 
1 κούπα αλεύρι για γοχ 
2 κ γλ ζάχαρη 
2 κ γλ αλάτι 
2 κ γλ κοφτά σόδα.
3 αυγά 
400 γρ γιαούρτι αγελαδινό 
1 κ μισή κούπα αραβοσιτέλαιο 
300 γρ φέτα τριμμένη 

Οδηγίες
 Καθαριζουμε  πλένουμε  ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε στα 4κσ λάδι τα πράσα. Αφήνουμε να κρυώσουν
Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι το αραβοσιτέλαιο,τη φέτα τριμμένη και τα πράσα.
Ανακατεύουμε με το κουτάλι, προσθέτουμε και το μείγμα αλευριού. 
Βάζουμε σε ταψί 40Χ30 εκ λαδόκολλα, λαδώνουμε ελαφρά, αδειάζουμε το μείγμα ισιώνουμε την επιφάνεια και λαδώνουμε ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αέρα στους 170 β για 45-50 λεπτά.

Μετράμε τα υλικά με την ίδια κούπα η κούπα είναι 250 μλ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις