Κέικ κολοκύθας με κρέμα τυριού
Υλικά
- 1 Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 350 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 400 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα (τριμμένη και στυμμένη)
- Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (2/3 ποτηριού)
- 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- Κάρδαμο σε σκόνη (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- Λίγη αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς.
Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Βιτάμ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. (Ελέγχουμε εάν ψήθηκε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Είναι έτοιμο, εάν το μαχαίρι βγει στεγνό).
Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να αφρατέψουν.
Απλώνουμε το γλάσο επάνω από το κρύο κέικ και κάνουμε κορυφές ή γραμμές με πιρούνι.
Διακοσμούμε, εάν θέλουμε, με χρωματιστή ζάχαρη ή καραμελάκια στο χρώμα της κολοκύθας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου