ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ
Υλικά
Για τη συνταγή
1 κιλό παστό μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες, ξαλμυρισμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουτ.γλυκ. σόδα
3 κουτ. σουπ. ούζο
1/2 κουτ.γλυκ. γλυκάνισο τριμμένο
4 φλιτζάνια ηλιέλαιο


Οδηγίες
1. Ξεπλένετε τον μπακαλιάρο από το αλάτι, κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια και τα βάζετε σε μπόλικο κρύο νερό για να ξαλμυρίσουν. Τα αφήνετε για 8-10 ώρες, διάστημα κατά το οποίο αλλάζετε το νερό 3-4 φορές.


2. Όταν ο μπακαλιάρος ξαρμυρίσει πολύ καλά, τον βγάζετε τον από το νερό και τον τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει εντελώς.


3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το κουρκούτι για το τηγάνισμα ως εξής: διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι. Προσθέτετε το ούζο και το γλυκάνισο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό κουρκούτι μέσα στο οποίο θα βυθίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.


4. Ζεσταίνετε πολύ καλά το ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν και από τις δύο πλευρές ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.


5. Μεταφέρετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε μια πιατέλα, στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί, και τα αφήνετε να στραγγίσει το λάδι του. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με βραστά λαχανικά και σκορδαλιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις