ΖΕΜΑΤΟΥΡΑ - Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ
https://mageirevoume.blogspot.com/2020/03/Zematoura-h-pita-tis-tempelas.html
|
Υλικά
7 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
3 1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 1/8 φλιτζάνι γιαούρτι
1 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/10 κιλό φέτα σκληρή τριμμένη
2 1/8 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
2 1/8 πρέζα αλάτι
2 1/8 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα του ταψιού
Οδηγίες
1. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το γιαούρτι, την φέτα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε. Στην συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
2. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί (το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό), το αλείφετε με το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς. Από πάνω πρέπει να ροδίσει και να φουσκώσει.
Πηγή http://www.mirsini.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου