Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες
Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες

Πριν βάλετε τις baby πατάτες στον ατμό, καθαρίστε τες καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τες. Τοποθετήστε τες σε ένα καλάθι με ατμό ή τοποθετήστε ένα ειδικό δοχείο μέσα σε σκεύος με νερό που βράζει – κι ο ατμομάγειρας, αν διαθέτετε, είναι μια χαρά. Ο χρόνος που χρειάζονται κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος από είκοσι έως τριάντα λεπτά.

Ανάλογα με το πόσο τραγανές ή μαλακές τις προτιμάτε, βγάλτε τες και απολαύστε τες με όποιον τρόπο επιθυμείτε! είναι ο ατμός κι όχι το βράσιμο.

Οι βραστές πατάτες συχνά παραβράζουν και πολλές φορές η γεύση τους αλλοιώνεται με το βραστό νερό. Αλλά οι πατάτες στον ατμό, όπως κάθε λαχανικό στον ατμό, διατηρούν όλη τη γεύση και τα ωφέλιμα συστατικά τους! Η φλούδα τους, αντί να γίνεται γλιστερή και γλοιώδης, παραμένει τραγανή. Και είναι πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά το χρόνο προετοιμασίας τους. Ενώ οι μεγάλες πατάτες παίρνουν περισσότερη ώρα στον ατμό, οι μικρές στρογγυλές μπορούν να γίνουν σε μόλις 20 λεπτά.


πηγή https://www.botrini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις