Χαλβας Σιμιγδαλένιος Με Πορτοκάλι

Χαλβας Σιμιγδαλένιος Με Πορτοκάλι
Χαλβας Σιμιγδαλένιος Με Πορτοκάλι
Απο τον Γιάννη Αραμπατζή
Τι ποιο γρήγορο και νόστιμο από ένα χαλβά σιμιγδαλένιο με γεύση και άρωμα πορτοκάλ 
Υπόψιν ότι στον χαλβά που φτιάχνω πάντα χρησιμοποιώ ψιλό σιμιγδάλι για καλύτερο αποτέλεσμα και αισθητικό στο τέλος αλλά και γευστικό,όπως επίσης προσθέτω μισό ποτήρι ηλιέλαιο για να έχω καλύτερη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα και ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος ώστε να μην αρπάξει ή ακόμα και κολλήσει
Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Μισό ποτήρι σπορέλαιο
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανελλας
2 γαρύφαλλα
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
Χυμό από 2-3 πορτοκάλια
Σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι προσθέτω το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζω μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να μην αρπάξει.
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για πέντε λεπτά.
Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι ή και αντίστροφα και ανακατεύω,αφού έχω κλείσει το μάτι μέχρι να πήξει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί
Βάζω τον έτοιμο πλέον χαλβά σε φόρμα από κέικ ή πυρέξ,το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις