Γκρέιπφρουτ Γλυκό Του Κουταλιού.

Γκρέιπφρουτ Γλυκό Του Κουταλιού.
Γκρέιπφρουτ Γλυκό Του Κουταλιού.
Απο τον Γιάννη Αραμπατζή

Υλικά
1 κιλό φλούδες γκρέιπφρουτ (ζυγισμένες μετά την επεξεργασία)
1.2 κιλά ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα με νερό και σαπούνι και αφού τα σκουπίσουμε καλά,τα τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη.Το τρίμμα αν θέλουμε το κρατάμε για να κάνουμε λικέρ ή να το προσθέσουμε στα κέικ και τα γλυκά μας.
Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε τυχόν ίνες στο εσωτερικό της φλούδας.
Κόβουμε τη φλούδα σε κουρελάκια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό για 5 λέπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις φλούδες και αν τα κουρελάκια είναι ακόμα σκληρά επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία.
Ξεπλένουμε τα ομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τ αφήνουμε όλο το βράδυ ώστε να ξεπικρίσουν.
Την επόμενη μέρα δοκιμάζουμε τα κομμάτια και αν χρειάζεται επιπλέον ξεπίκρισμα,πάντα ανάλογα με τα γούστα μας ,τα αφήνουμε 5-6 ώρες ακόμα,ειδάλλως συνεχίζουμε με το επόμενο βήμα.
Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά ,οι φλούδες απορροφούν το νερό σαν σφουγγάρι.
Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις φλούδες.Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να βράσουν σε δυνατή φωτιά απομακρύνουμε από το μάτι και τ αφήνουμε στο σιρόπι ένα 24ωρο.
Μετά το 24ωρο τελειώνουμε το γλυκό μας βράζοντας το άλλα 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να δέσει το σιρόπι και πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το γλυκό ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα,σφραγίζουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για να δημιουργηθεί κενό αέρος και να παραμείνει το γλυκό μας αλώβητο μέχρι να το ανοίξουμε



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις