ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, με την πέτσα του (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας)
6 φέτες κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κάθετες φέτες
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κατόπιν, τοποθετούμε το κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το παραπάνω μείγμα και από τις 2 πλευρές.
Έπειτα, τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα το ζαμπόν, μετά την πιπεριά και τελειώνουμε με το κασέρι.
Αμέσως μετά, ρολάρουμε το κοτόπουλο, το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής πολύ καλά για να μην ανοίξει και το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε ένα ταψί του φούρνου με νερό, το σκεπάζουμε με μία σχάρα και τοποθετούμε πάνω της το κοτόπουλο.
Ύστερα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στος 220°C στον αέρα για 1 ώρα. Τα τελευταία 20-25 λεπτά, ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να να πάρει χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σπάγκο μαγειρικής, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου