Raffaello Ολόλευκη χιονισμένη τούρτα
Raffaello Ολόλευκη χιονισμένη τούρτα |
Μία συνταγή της Δάφνης Λεμονάκη
Υλικά
για το παντεσπάνι:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
150 γρ. ζάχαρη,
4 αυγά,
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου,
100 γρ. ινδοκάρυδο,
80 γρ. κορνφλαουρ,
2κ.γ. μπεικιν,
6-8 σταγόνες πικραμύγδαλο.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο τσέρκια των 20 εκ. και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
Υλικά για την κρέμα :
200 γρ. λευκή σοκολάτα,
600 γρ. κρέμα γάλακτος,
150 γρ. γάλα καρύδας,
1 φακελάκι ζελατίνης (10γρ).
Οδηγίες
Χωρίζουμε το γάλα καρύδας σε δύο μπολάκια, το ένα 100 και το άλλο 50 γρ.. Στα 100 γρ. αφού το ζεστανουμε λίγο, λιωνουμε την σοκολάτα αφού την έχουμε ψιλοκοψει. Ζεσταίνουμε και τα 50 γρ. και προσθέτουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε από δύο κουταλιές στα δύο μείγματα για να κατέβει η θερμοκρασία και τα ρίχνουμε στη σαντιγί ανακατεύοντας καλά.
Συναρμολόγηση:
Χωρίζουμε τα παντεσπάνι στα 4 και στο καθένα απλώνουμε την κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, χτυπάμε αλλά 100 γρ. σαντιγί γαρνίρουμε τα πλαϊνά και στολίζουμε (συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες για τον στολισμό).
Καλή επιτυχία.
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
150 γρ. ζάχαρη,
4 αυγά,
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου,
100 γρ. ινδοκάρυδο,
80 γρ. κορνφλαουρ,
2κ.γ. μπεικιν,
6-8 σταγόνες πικραμύγδαλο.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο τσέρκια των 20 εκ. και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
Υλικά για την κρέμα :
200 γρ. λευκή σοκολάτα,
600 γρ. κρέμα γάλακτος,
150 γρ. γάλα καρύδας,
1 φακελάκι ζελατίνης (10γρ).
Οδηγίες
Χωρίζουμε το γάλα καρύδας σε δύο μπολάκια, το ένα 100 και το άλλο 50 γρ.. Στα 100 γρ. αφού το ζεστανουμε λίγο, λιωνουμε την σοκολάτα αφού την έχουμε ψιλοκοψει. Ζεσταίνουμε και τα 50 γρ. και προσθέτουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε από δύο κουταλιές στα δύο μείγματα για να κατέβει η θερμοκρασία και τα ρίχνουμε στη σαντιγί ανακατεύοντας καλά.
Συναρμολόγηση:
Χωρίζουμε τα παντεσπάνι στα 4 και στο καθένα απλώνουμε την κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, χτυπάμε αλλά 100 γρ. σαντιγί γαρνίρουμε τα πλαϊνά και στολίζουμε (συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες για τον στολισμό).
Καλή επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου