ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ, ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

kotopoulo-ala-crem-me-psita-lahanika
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ, ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο με λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος, blue cheese και λαχανικά! Σερβίρετε το ζεστό πριν κρυώσει η σάλτσα!

Υλικά

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
6-7 κόκκους πράσινου ή μαύρου πιπεριού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. blue cheese λιωμένο
4 πατάτες ψητές (ολόκληρες)
500 γρ. λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες , πιπεριές)

Εκτέλεση:
Σ' ένα ταψάκι ρίχνετε τα λαχανικά κομμένα σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετεκαι τα περιχύνετε με το μισό ηλιέλαιο.
Αλατοπιπερώνετε και τα φιλέτα κοτόπουλου.
Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και ροδίζετε τα φιλέτα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.
Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.
Στο λάδι όπου τηγανίσατε τα φιλέτα ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
Κατόπιν προσθέτετε τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, το blue cheese και το πιπέρι και βράζετε έως ότου λιώσει το τυρί και δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους και τις ψητές πατάτες, αφού τις γαρνίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα από κρέμα γάλακτος.

flowmagazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις