Ζουμερό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και κακάο ΙΟΝ

Ζουμερό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και κακάο ΙΟΝ
Ζουμερό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και κακάο ΙΟΝ

Η συνταγή είναι της ΣΕΦ Αριάδνης Πούλιου
Υλικά για το κέικ
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
32 γρ κακάο ΙΟΝ
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ baking powder
½ κ.γ αλάτι
½ κ.γ καφέ espresso
60 γρ ηλιέλαιο
1 μεγάλο αυγό
60 γρ. ξινόγαλο
½ βανίλια
120 γρ ζεστό νερό
Υλικά για την επικάλυψη
200 γρ βούτυρο μαλακό
180 γρ άχνη ζάχαρη
127 γρ σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
85 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ τριμμένη για γαρνίρισμα
3 κ.σ μαρμελάδα φράουλα


Οδηγίες
1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ 17 cm. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τον espresso και ανακατεύουμε τα υλικά.
3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, το λάδι, το ξινόγαλο, τη βανίλια και χτυπάμε με σύρμα.
4.Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το νερό, ομογενοποιούμε. Το μείγμα μας θα είναι πολύ αραιό, έτσι θα πρέπει να είναι.
5.Βάζω το μείγμα στο ταψάκι και ψήνω για 40 με 45 λεπτά περίπου. Ελέγχω με ένα μαχαίρι για να δω αν είναι έτοιμο. Προσοχή το κέικ μας δεν πρέπει να παραψηθεί διότι έτσι θα χάσει την υγρασία του.
6.Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο το βγάζω από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το κόβουμε στη μέση ισιώνοντας το πάνω μέρος.
7.Εκτέλεση για την επικάλυψη: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και τέλος την λιωμένη σοκολάτα. (Λιωμένη σοκολάτα θα πρέπει να είναι σε μέτρια θερμοκρασία, όχι ζέστη). Βάζουμε την επικάλυψη στο ψυγείο για 5 να σταθεί.
8.Συναρμολόγηση: Βάζουμε τον ένα δίσκο του κέικ στο πιάτο. Αλείφουμε με την επικάλυψη. Παίρνουμε το δεύτερο δίσκο και καλύπτουμε την μια πλευρά με τη μαρμελάδα φράουλα, τοποθετούμε τον ένα δίσκο πάνω στον άλλον. Με μια σπάτουλα αλείφουμε γύρω-γύρω το κέικ και μετά το πάνω μέρος.
9.Βάζουμε την υπόλοιπη επικάλυψη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη της αρεσκείας μας και στολίζουμε το πάνω μέρος του κέικ μας
10.Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις