Οι κλασικοί κουραμπιέδες

Οι κλασικοί κουραμπιέδες
Οι κλασικοί κουραμπιέδες


Υλικά

250 γρ βούτυρο

250 γρ αιγοπρόβειο λιωμένο βούτυρο

½ κούπα άχνη ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια

πρέζα αλάτι

150 γρ αμύγδαλα ψημένα

½ ποτηράκι κρασιού λάδι

1 κιλό αλεύρι μαλακό

άχνη ζάχαρη για να αχνίσουμε

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη, 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε σιγά – σιγά όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Τελειώνουμε με το αλεύρι, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και πλάθουμε. Εγώ έφτιαξα στρόγγυλα μπαλάκια, δίνετε ότι σχήμα θέλετε. Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες,15 λεπτά.

Αχνίζουμε τους κουραμπιέδες και απολαμβάνουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις