ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ (ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ)

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ (ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ)
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ 


Υλικά

220 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 κούπα βούτυρο

80 γρ άχνη ζάχαρη ή 2/3 κούπας

100 γρ λευκά αμύγδαλα ψημένα

πρέζα αλάτι

2 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια έχετε

3 κ.σ κόρν φλάουρ

260 γρ αλεύρι ή 2 κούπες

60 γρ καρύδα ή 1 κούπα

Άχνη Ζάχαρη για να αχνίσουμε τα κουραμπιεδάκια.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αλάτι, πολύ καλά 10 λεπτά περίπου. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες. Προσθέτουμε την βανίλια, το κόρν φλάουρ και το ινδοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα, σε χαμηλή ταχύτητα.

Ζυγίζετε αν θέλετε την ζύμη σας, να βγουν ομοιόμορφα τα χιονομπαλάκια. Ψήνουμε περίπου 15-18 λεπτά, πάντα ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, όχι εντελώς και αχνίζουμε τους κουραμπιέδες


Μυστικά

Μπορείτε να κάνετε μπαλάκια,με το scoop (κουτάλι παγωτού).

Αν θέλετε μπορείτε να μη βάλετε αμύγδαλα, μόνο ινδοκάρυδο.

Το βούτυρο θέλει πάρα πολύ καλό χτύπημα, να γίνουν αφράτα.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις