Κιουζέλ. Μικρασιάτικη τέλεια συνταγή
Κιουζέλ. Μικρασιάτικη τέλεια συνταγή |
12 φόρμες αλουμινίου μικρές
300gr καταΐφι
150 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
για την κρέμα
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Τρεις κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκους
1 αυγό ολόκληρο
2 βανίλιες
μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο βουτυρώνουμε τα φορμάκια ξεμαλλιάσω το καταΐφι και το Ραντίζουμε με το βούτυρο το βάζουμε στα φορμάκια
Το ψήνουμε στους 150 για περίπου 25 με 30 λεπτά Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο έχω κρύο σιρόπι το οποίο το έχω φτιάξει με μία κούπα νερό Μία κούπα ζάχαρη και φλούδα από λεμόνι το βραζουμε μόνο τρία λεπτά
για την κρέμα
Βρασιμο όλα αυτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν
Μόλις κατέβασουμε από τη φωτιά ριχνουμε ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο άλλαζουμε σκεύος το σκέπασα με μεμβράνη και το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου μιάμιση ώρα
Χτύπαμε και μία γκαρνί την ενσωματώσαμε με την κρέμα και γέμιζουμε με αυτό τις φωλίτσες από το καταΐφι από πάνω γαρνίρισμα με φυστίκι Αιγίνης
Πηγή
Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου