Φυστικοβούτυρο.



Απο τον Γιάννη Αραμπατζή
Υλικά
500γρ φυστίκι ωμό ανάλατο
2 κουτ σούπας ηλιελαιο


Εκτελεση
Αποφλοιωνω τα φυστικια και τα ρίχνω στο καδο του μπλένταιρ.Αναλογα με την προτιμηση μας μπορούμε να χρησιμοποιησουμε και αλμυρό φυστίκι.
Κλεινουμε το καπακι του καδου και αλεθουμε τα φυστικια μεχρι να γίνουν ενας απαλος ομοιόμορφος πολτός.
Αν θελουμε το φυστικοβουτυρο μας τραγανο,αλεθουμε τόσο όσο να εχουν μεινει κομματακια μεσα.
Στη συνεχεια προσθετουμε τις δύο κουταλιες ηλιέλαιο,κλεινουμε τον καδο και ξανααναδεύουμε ωστε το λαδι να παει παντου και να γινει ενα ομοιομορφο μιγμα.
Το φυστικοβουτυρο ειναι πηγη μεταλλικων στοιχειων και βιταμινων και σε λογικες ποσοτητες άριστο πρωϊνό η δεκατιανο.
Προσωπικα το συνδυαζω με ρυζογκοφρετες για δεκατιανο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις