Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μιλφέιγ και βύσσινο
Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μιλφέιγ και βύσσινο |
250 γρ. φύλλο κανταΐφι κατεψυγμένο
60 ml (3 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
200 γρ. (10 κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Βύσσινο Fytro
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
800 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Λίγη κανέλα
400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
600 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
100 γρ. γλυκόζη
Μισό λεμόνι
30 ml (6 κουτ. σούπας) λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Απλώνετε το κανταΐφι σε ένα πυρέξ 15 x 30 εκατοστών περίπου, το περιχύνετε με το βούτυρο, το ψήνετε στους 160 °C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει και το αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το λικέρ μαστίχα και το λεμόνι, σιροπιάζετε το κανταΐφι και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Απλώνετε τη Μαρμελάδα Βύσσινο Fytro πάνω από το κανταΐφι και μετά την έτοιμη κρέμα μιλφέιγ. Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το απλώνετε πάνω από την κρέμα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και σερβίρετε.
Απλώνετε το κανταΐφι σε ένα πυρέξ 15 x 30 εκατοστών περίπου, το περιχύνετε με το βούτυρο, το ψήνετε στους 160 °C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει και το αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το λικέρ μαστίχα και το λεμόνι, σιροπιάζετε το κανταΐφι και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Απλώνετε τη Μαρμελάδα Βύσσινο Fytro πάνω από το κανταΐφι και μετά την έτοιμη κρέμα μιλφέιγ. Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το απλώνετε πάνω από την κρέμα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου