Μπουσέ Σαντορίνης
Μπουσέ Σαντορίνης |
1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα (καβουρντισμένη και τριμμένη)
1 /2 κιλό μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα (ή φρυγανιά τριμμένη)
1½ φλ. ζάχαρη
100 ml ανθόνερο
3 κ.σ κοφτές κακάο
ζάχαρη για το τελείωμα
καραμελόχαρτα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Κατ’ αρχήν ψήνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα ή χωρίς για λίγα λεπτά, περίπου 10′ στους 200 °C. Αφού κρυώσουν τελείως τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Αμύγδαλο, ζάχαρη, κακάο και τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο το ανθόνερο ζυμώνοντας με τα χέρια το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε τρουφάκια.
Τα πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπουκιές. Βουτάμε τα μπουσέ σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα ακουμπάμε σε καραμελόχαρτα.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για πολλές ημέρες.
Ευχαριστούμε πολύ τον πολιτιστικό σύλλογο Σαντορίνης και την Ρένα Φύτρου για την παραχώρηση της συνταγής.
Πηγή https://www.argiro.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου