Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες
Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες |
Εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος! Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!
Υλικά Συνταγής
200 γραμ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροκομμένα
600 γραμ. βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
200 γραμ. άχνη ζάχαρη
900 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/3 φλ. κονιάκ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για να γίνουνε αφράτοι οι εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου