Τρούφες του Στέλιου Παρλιάρου



Τρούφες του Στέλιου Παρλιάρου
Τρούφες του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
Για το παντεσπάνι
200 γρ. ζάχαρη
4 τεμ. αυγά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για το ταψί
20 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για το ταψί
\
Για τη γκανάς
130 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
130 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. ρούμι, μαύρο ή κονιάκ
10 γρ. κακάο
100 γρ. τρούφα για επικάλυψη

Οδηγίες
Παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170οC για 30-40 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι (στη μέση) αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Γκανάς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ρούμι, την γκανάς και το κακάο. Ζυμώνουμε το μείγμα με το φτερό, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το ξαναζυμώνουμε για λίγο και το πλάθουμε σε μπάλες.

Ρολάρουμε τις μπάλες μέσα στην τρούφα, έτσι ώστε να καλύφθούν καλά.


Πηγή http://steliosparliaros.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις