Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά

Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά
Υλικά
Για το φύλλο:
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά
4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Πίτα με ανθότυρο και λαχανικά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Νερό

Για τη γέμιση:
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
½ κιλό πράσα ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά



Οδηγίες
Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα 2.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο.

Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.

Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις