Ψωμί με προζύμι

Ψωμί με προζύμι
Ψωμί με προζύμι


Υλικά
Για δύο καρβέλια
1 κιλό αλεύρι σταρένιο σκληρό
1/2 κιλό προζύμι (θα το αγοράσετε από το φούρνο)
2 1/2 -3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά μαυροσούσαμο (προαιρετικά)



Οδηγίες

Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί το προζύμι, το λάδι και τέλος το χλιαρό νερό. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο σουσάμι. Ζυμώνετε καλά μέχρις ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και γίνει ελαστική και ομοιογενής.


Δίνετε στη ζύμη σχήμα, την αφήνετε στη λεκάνη και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα και 40' μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο καρβέλια και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Αφήνετε τα ψωμιά να φουσκώσουν ακόμη 30' και κατόπιν τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις