Κρεατόπιτα

kreatopita
Κρεατόπιτα


Υλικά
100 γραμμάρια Βιτάμ soft λιωμένο
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 κιλό αρνίσιος κιμάς
1 κιλό ανθότυρο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250 γραμμάρια Βιταμ. Μολις αρχίσει να κρυώνει, προσθετουμε το ανθοτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε, ελαφρα, ολα τα υλικα. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα.
Στρώνουμε το ένα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο Βιτάμ. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις