ΦΑΝΟΥΡΌΠΙΤΑ Μοναστηριακή συνταγή

fanouropita
ΦΑΝΟΥΡΌΠΙΤΑ Μοναστηριακή συνταγή

Υλικά
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού Φανουρόπιτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Φανουρόπιτα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί Φανουρόπιτα
1 φλιτζάνι ζάχαρη Φανουρόπιτα
1 κουταλιά κανέλλα Φανουρόπιτα
1 κουταλιά γαρύφαλλο Φανουρόπιτα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
½ κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Σουσάμι για πασπάλισμα
Άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)


Οδηγίες
Σε μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το νερό, ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο με το πινέλο και απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια σουσάμι. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με όσα αμύγδαλα θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει η φανουρόπιτα, την κόβουμε σύμφωνα με την παράδοση σε 40 μικρά κομμάτια και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Πηγή https://www.monastiriaka.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις