Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και παρμεζάνα
Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και παρμεζάνα |
Υλικά
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ με βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
Αλάτι
Οδηγίες
Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το Βιτάμ, παγωμένο σε κυβάκια, και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να φτιάξουμε ένα τριφτό μίγμα, που θα μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού τη
ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο νερό, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, να ενωθούν τα υλικά, και να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και καλύπτουμε την ταρτιέρα, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά στους 175°C.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβοντας τα μανιτάρια και τα πράσα σε φέτες και σωτάρουμε με το Βιτάμ για 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε την τάρτα στους 175°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε
Οδηγίες
Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το Βιτάμ, παγωμένο σε κυβάκια, και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να φτιάξουμε ένα τριφτό μίγμα, που θα μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού τη
ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο νερό, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, να ενωθούν τα υλικά, και να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και καλύπτουμε την ταρτιέρα, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά στους 175°C.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβοντας τα μανιτάρια και τα πράσα σε φέτες και σωτάρουμε με το Βιτάμ για 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε την τάρτα στους 175°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου