Αλμυρές κρέπες

Αλμυρές κρέπες
Αλμυρές κρέπες

Υλικά
Υλικά για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλμυρές  κρέπες
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάλι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Βιτάμ soft ή το Βιτάμ light)  Αλμυρές κρέπες
360 ml γάλα φρέσκο  Αλμυρές κρέπες
50 ml κρέμα γάλακτος  Αλμυρές κρέπες
2 μεγάλα αυγά  Αλμυρές κρέπες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη  Αλμυρές κρέπες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  Αλμυρές κρέπες

Υλικά για τη γέμιση
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
40 γραμμάρια αλεύρι
450 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 γραμμάρια τριμμένα κίτρινα τυριά
200 γραμμάρια τσένταρ τριμμένο
10 φέτες ζαμπόν


Οδηγίες
Για την προετοιμασία της κρέπας
Σε ένα μπoλ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με έναν αυγογδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Τέλος, προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.Για την προετοιμασία της γέμισης


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ, και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο αλείφουμε με Βιτάμ, και ρίχνουμε μείγμα τόσο, ώστε να καλύψει τον πάτο, αλλά σε πολύ λεπτή στρώση.
Ψήνουμε την κάθε κρέπα και από τις 2 πλευρές, ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε την ίδια διαδιακασία με όλο το μείγμα.
Ξεκινάμε να γεμίζουμε τις κρέπες, τοποθετώντας σε καθεμιά μια φέτα ζαμπόν, την τυρένια κρέμα και λίγο τριμμένο τσένταρ. Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί και, λίγο πριν σερβίρουμε, ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις