Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα


Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα
Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα

Από τον Γιάννη Αραμπατζή
Tο λικέρ από τα κουκούτσια του δέσπολου είναι μια εξαιρετική παραλλαγή του amaretto (αμαρέτο).

Υλικά:
200 gr κουκούτσια από δέσπολα (μούσμουλα) Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα
500ml ρακή τσίπουρο η βότκα  Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα
450gr ζάχαρη Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα
750ml νερό Λικέρ Αμαρέτο Από Μούσμουλα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κουκούτσια από τα μούσμουλα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 5-6 μέρες στον ήλιο σκεπασμένα με τούλι.
Όταν τα καφέ φλούδια τρίβονται και μπορούμε να τα αφαιρέσουμε, κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ευρύχωρο βάζο που κλείνει καλά μαζί με τη ρακή.
Το φυλάσσουμε σε σκοτεινό δροσερό σημείο (ένα ντουλάπι κουζίνας είναι μια χαρά) για 2,5 ως 3 μήνες. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό που το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει). Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σουρώνουμε τα κουκούτσια χρησιμοποιώντας και σουρωτήρι και κάποιο πιο λεπτό φίλτρο, όπως π.χ. πυκνό τούλι ή φίλτρο γαλλικού καφέ. Ανακατεύουμε το αλκοόλ με το σιρόπι και το βάζουμε σε κρύο αποστειρωμένο μπουκάλι. Αφήνουμε να περάσει ένας μήνας ακόμη πριν το δοκιμάσουμε και όσο μένει τόσο γίνεται καλύτερο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις