Λικέρ Μαστίχα .


Λικέρ Μαστίχα .
Από το Γιάννη Αραμπατζή
Ακόμα ένα καλοκαίρι ένα από τα ποιο αγαπημένα μου λικέρ μαστίχας

Υλικά
1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ.) Λικέρ Μαστίχα .
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ,ή βότκα Λικέρ Μαστίχα .
750 γρ. ζάχαρη Λικέρ Μαστίχα .
1 λίτρο νερό 
Λικέρ Μαστίχα .

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μεγάλο γυάλινο βάζο τη μαστίχα με το τσίπουρο ή τη βότκα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά.Αυτό θα το καταλάβουμε όταν τα δάκρυα της μαστίχας γίνουν μία μάζα και κάτσουν στον πάτο του βάζου.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι βράζοντας το για πέντε λεπτά,σβήνουμε το μάτι και μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το οινόπνευμα και τη λιωμένη μαστίχα.
Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες.
Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις