Σούπα από κεφαλάκι αρνίσιο
Σούπα από κεφαλάκι αρνίσιο |
Υλικά για 4 άτομα:
2 κεφαλάκια αρνίσια Σούπα από κεφαλάκι αρνίσιο
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα Σούπα από κεφαλάκι αρνίσιο
Λίγο ελαιόλαδο Σούπα από κεφαλάκι αρνίσιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Σούπα από κεφαλάκι αρνίσιο
Άνιθο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό απο φρέσκο λεμόνι ή ξύδι με ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
Οδηγίες
Ξεπλένουμε τα κεφαλάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε το αφρό, και μετά απο 2 λεπτά αλλάζουμε νερό. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τρεις φορές. Βγάζουμε τα κεφαλάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα απο τα κόκαλα. Γεμίζουμε με νερό, μέχρι τη μέση, μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε το κρέας απο τα κεφαλάκια, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι , το πιπέρι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτάκια το πολύ και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με χυμό απο φρέσκο λεμόνι ή με ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου