Γλυκό Του Κουταλιού Τριαντάφυλλο.


Γλυκό Του Κουταλιού Τριαντάφυλλο.
Γλυκό Του Κουταλιού Τριαντάφυλλο.
Απο τον Γάννη Αραμπατζή
Υλικά

500 γραμμάρια μαγιάτικα ροδοπέταλα Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
600 γραμμάρια ζάχαρη λευκή Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
500 ml νερό Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
5-6 δάκρυα από μαστίχα Χίου Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
χυμό από ένα λεμόνι λεμονιού

Οδηγίες
Βγάζουμε τα πέταλα μόνο κόβουμε τις μυτερές άκρες ,τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα χωρίς να τα τρίψουμε.
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα δάκρυα μαστίχας και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η ζάχαρη,ώστε να μαλακώσουν τα πέταλα μας και τα αφήνουμε έτσι για ένα 24ωρο στο ψυγείο
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά ,προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε στην αρχή συνέχεια να μη κολλήσει για πέντε λεπτά και εν συνεχεία χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά το γλυκό μας.
Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού ανακατέψουμε καλά.
Βάζουμε το γλυκό ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα τα βιδώνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι και φαγητόΗ εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις