Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος
Υλικά
1 κιλό γαύρους ολόφρεσκους Γαύρος μαρινάτος
500γρ. αλάτι θαλασσινό, χοντρό Γαύρος μαρινάτος
400ml ξίδι Γαύρος μαρινάτος
300ml ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί) Γαύρος μαρινάτος

Οδηγίες
Καθαρίζετε τους γαύρους: Κόβετε και πετάτε τα κεφάλια τους και ανοίγετε προσεκτικά το σώμα κάθε ψαριού κατά μήκος, από το κεφάλι προς την ουρά, τραβώντας τη ραχοκοκαλιά με τα εντόσθια χωρίς όμως να χωρίσετε τα φιλέτα.

Τα πλένετε και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μοιράζετε τα φιλέτα σε 4 ίσα μέρη και το ίδιο κάνετε με το χοντρό αλάτι.

Σε πλατύ δοχείο με καπάκι απλώνετε ένα μέρος του αλατιού. Στρώνετε από πάνω μια δόση γαύρων (τα φιλέτα ανοιχτά με το δέρμα προς τα πάνω). Περιχύνετε 100ml από το ξίδι και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με αλάτι-φιλέτα-ξίδι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Κλείνετε καλά το δοχείο με το καπάκι του και το βάζετε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, για να «ψηθεί» ο γαύρος στο μίγμα αλατιού-ξιδιού.

Βγάζετε τα φιλέτα από το μίγμα του δοχείου, τα τινάζετε ελαφρώς για να φύγει το αλάτι και τα στρώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο με καπάκι βάζετε το γαύρο σε στρώσεις, πάλι με το δέρμα προς τα πάνω και περιχύνετε με το ελαιόλαδο μέχρι να να σκεπάσει καλά το γαύρο. Κλείνετε με το καπάκι και το βάζετε στο ψυγείο. Ο γαύρος διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις