Τσουρέκι σαν του Τερκενλή!


Τσουρέκι σαν του Τερκενλή!
Τσουρέκι σαν του Τερκενλή!

Υλικά
240 gr. ζάχαρη Τσουρέκι Τερκενλής
160 gr. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
200 gr. γάλα Τσουρέκι Τερκενλής
70 gr. μαγιά
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά Τσουρέκι Τερκενλής
700 gr. αλεύρι για τσουρέκια
3 1/2 κουτ. γλυκού μαχλέπι Τσουρέκι Τερκενλής

Γλάσο
1 κουβερτούρα (μπορείτε να βάλετε και λευκή σοκολάτα)
1/3 πακέτο μαργαρίνη
5 κουταλιές σούπας γάλα
1 κρόκος αυγού

Οδηγίες
Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό γάλα (όχι καυτό) λιώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (1 ώρα περίπου).
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υγρά και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το μαχλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολύ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.
Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και από κάτω (30-40λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.
Τα αφήνετε να κρυώσουν στην λαμαρίνα.
Αν θέλετε πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας και το περνάτε αφού κρυώσουν.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει ρίχνουμε και τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα γαι να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό. Αν λιώσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να κάνετε και μερικές γραμμούλες σχεδιάκια.


https://mageirevoume.blogspot.com/2019/04/tsoureki-san-tou-terkenli.html


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις