Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα


Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Υλικά
Για 2 τσουρέκια:
1.100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
220 γρ. βούτυρο λιωμένο
160 ml. χλιαρό γάλα
200 γρ. ζάχαρη
μια κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
μια κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
μια βανίλια
ένα κουτ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση:
250 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Για την επικάλυψη:
350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
350 ml. κρέμα γάλακτος
30 γρ. βούτυρο


Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τσουρέκι εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τον γάντζο και ενσωματώνουμε σταδιακά το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.

Πλάθουμε 2 τσουρέκια, τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος και τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 60 λεπτά.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 175°C στις αντιστάσεις. Μόλις κρυώσουν τα τσουρέκια, τα κόβουμε στη μέση και αλείφουμε με πραλίνα.

Για την επικάλυψη: Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζεστή και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τα τσουρέκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις