Πάστα φλώρα με μαρμελάδα κεράσι

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα κεράσι
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα κεράσι

Υλικά
Για τη ζύμη:
3 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Πάστα φλώρα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη Πάστα φλώρα
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο Πάστα φλώρα
4 κρόκοι αυγών
250 γρ. μαρμελάδα κεράσι
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό

Οδηγίες
1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τα αυγά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
2. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη. Χρησιμοποιούμε τα 2/3 της ζύμης για την ταρτιέρα και το 1/3 για τη διακόσμηση.
4. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να κολλήσει καλά στην επιφάνειά της. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα κεράσι.
5. Φτιάχνουμε λωρίδες και πλέκουμε επάνω στη μαρμελάδα. Με ένα πινέλο αλείφουμε αυγό επάνω στη ζύμη.
6. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις