Αρνάκι στη λαδόκολα με πατάτες


Αρνάκι στη λαδόκολα με πατάτες
Αρνάκι στη λαδόκολα με πατάτες

Υλικά
2 αρνίσια μπουτάκια (περίπου 1.200 γρ. τo ένα) Αρνάκι στη λαδόκολα με πατάτες
1 ½ κιλό πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)  Αρνάκι στη λαδόκολα με πατάτες
½ ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί  Αρνάκι στη λαδόκολα με πατάτες
Aλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό μείγμα:
1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο, λιωμένο
Ξύσμα και χυμός από 2-3 λεμόνια
4-5 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
4-5 σκελίδες σκόρδου
Φρέσκο θυμάρι
Φρέσκο δεντρολίβανο

Οδηγίες
Χτυπάμε στο multi ή στο γουδί τα υλικά για το αρωματικό μίγμα, μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.

Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε τα μπουτάκια του αρνιού με το μισό αρωματικό μίγμα. Απλώνουμε 2 λαδόκολλες σε μεγάλο ταψί και βάζουμε πάνω τους τα μπουτάκια του αρνιού.

Βάζουμε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο αρωματικό μίγμα και τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού. Μοιράζουμε τις πατάτες στη λαδόκολλα γύρω από το κρέας.

Περιχύνουμε με το κρασί και τυλίγουμε τις λαδόκολλες σφιχτά γύρω από το κρέας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 2- 2 ½ ώρες μέχρι να ροδίσουν το αρνάκι και οι πατάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις