Πατάτες ροστί


Πατάτες ροστί
Πατάτες ροστί









    Υλικά

    Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι
    Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη

    Οδηγίες Πατάτες ροστί
    Πώς θα ετοίμασουμε τις πατάτες ροστί
    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.
    Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
    Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.
    Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.
    Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
    Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις