Μοσχάρι ορλόφ
Μοσχάρι ορλόφ
1600 γρ. Μοσχάρι νουά4 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό
10 φέτες τυρί κασέρι ή άλλο άλλο ανάλογα με την προτίμησή σας
10 φέτες μπέικον στρογγυλό
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Μοσχάρι ορλόφ
Οδηγίες Μοσχάρι ορλόφ
Κόβουμε τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε τρυπώντας στο κρέας. Σωτάρουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 3 ώρες. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφού παγώσει το κόβουμε σε φέτες με μαχαίρι. Τοποθετούμε τις φέτες μία μία σε ταψί πυρίμαχο και ενδιάμεσα βάζουμε μία φέτα τυρί και μία φέτα μπέικον. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα (περίπου 3 ποτήρια), προσθέτουμε λίγο αλάτι, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και το βράζουμε έως ότου να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου