Πικάντικα Ρεβύθια, chana masala από την Ινδία
Πικάντικα Ρεβύθια, chana masala από την Ινδία |
Υλικά:
200 γρ ρεβύθια ή 1 κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβύθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ώριμη τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινο τσίλι
2 κ.γ. garam masala
λίγο λεμόνι
αλατι
λάδι
Πικάντικα Ρεβύθια, chana masala
Οδηγίες:Πικάντικα Ρεβύθια, chana masala
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό , ώστε να μαλακώσουν. Τα βράζουμε χωρίς αλάτι (αλλιώς θα σφίξουν πολύ) μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως.
Πικάντικα Ρεβύθια, chana masala
Στο μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την τομάτα.
Ζεματίζουμε το μείγμα σε καυτό λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ρεβύθια και το garam masala.
Αλατίζουμε. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, το τσίλι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 20’ περίπου , μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Όταν το πιάτο είναι έτοιμο , ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου